Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Baconös töltött gomba rántva recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A gombához

  • 16 közepes gomba
  • 20 dkg bacon
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 10 dkg sonka
  • 10 dkg trappista sajt
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 2 szál újhagyma
  • só
  • őrölt bors

A panírozáshoz

  • finomliszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa

A sütéshez

  • étolaj

Elkészítése

Előkészítésként a gombák szárait eltávolítjuk. A gombaszárakat, szalonnát és sonkát kis kockákra, a hagymát pedig apróra vágjuk. A sajtokat lereszeljük.

Egy serpenyőben a szalonnát kipirítjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, és üvegesre dinszteljük. Belekeverjük a sonkát és az apróra vágott gombaszárakat, sózzuk, borsozzuk, és addig pirítjuk, amíg a gomba elfövi a levét. A forró keverékhez hozzáadjuk a reszelt sajtokat, majd hagyjuk hűlni.

A gombafejeket megtöltjük a töltelékkel, és mindegyiket egy-egy szelet baconbe tekerjük úgy, hogy a bacon teljesen fedje a tölteléket. A baconbe tekert gombafejeket duplán bepanírozzuk: először lisztbe, majd tojásba és zsemlemorzsába, ismét tojásba, végül újra zsemlemorzsába forgatjuk.

A bepanírozott gombafejeket bő, forró olajban aranybarnára sütjük. Zöldséges rizzsel tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/husmentes/baconos-toltott-gomba-rantva/