Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Baconos túróval töltött gombafejek recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg gomba
  • 20 dkg tehéntúró
  • 0,5 szál póréhagyma
  • 10 dkg bacon
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 2 evőkanál tejföl
  • só
  • bors

A panírozáshoz

  • finomliszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa

A sütéshez

  • étolaj

Elkészítése

Előkészítés:

A bacont, a póréhagymát és a füstölt sajtot apró kockákra vágjuk. A gombát alaposan megmossuk, a szárait eltávolítjuk, és félretesszük a töltéshez.

A bacont serpenyőben ropogósra pirítjuk, majd papírtörlőn vagy szűrőn lecsepegtetjük. A túrót egy tálban összekeverjük a tejföllel, a póréhagymával, a füstölt sajttal, a pirított baconnel, ízlés szerint sóval és borssal.

Töltés:

A túrós krémet a gombafejek belsejébe töltjük, majd két hasonló méretű gombafejet egymással összeragasztunk, hogy töltött gomba párokat kapjunk.

Panírozás és sütés:

A megtöltött gombafejeket duplán panírozzuk: először lisztbe, majd tojásba, zsemlemorzsába, ismét tojásba és végül újra zsemlemorzsába forgatjuk őket.

Egy edényben bő olajat forrósítunk, majd a gombákat közepes lángon aranybarnára sütjük. Papírtörlőn lecsepegtetjük a felesleges olajat.

Tálalás:

Tetszőleges köretet, például burgonyapürét, salátát vagy hasábburgonyát kínálhatunk mellé. Tartármártással vagy más mártogatóssal is remekül illik.

Jó étvágyat kívánunk!

https://receptneked.wps.hu/husmentes/baconos-turoval-toltott-gombafejek/