Elkészítése
A vöröshagymát apróra vágtjuk, majd a felforrósított zsíron üvegesre dinszteljük.
Ezután a pirospaprikával megszórjuk, majd kevés vízzel felengedjük és a felszeletelt gombát beletesszük. Sózzuk, borsozzuk és beletesszük a felaprított paprikát, paradicsomot és a zúzott fokhagymát.
Fedő alatt készre főzzük, közben néha átkeverjük.
A tejfölt a liszttel kikeverjük, majd a gombát behabarjuk és kevés citromlével ízesítjük.
A nokedlihez a hozzávalókat annyi liszttel összekeverjük, hogy jó állagú legyen. Ne legyen híg, de kemény sem.
Forrásban lévő, enyhén sós vízbe szaggatjuk. Amikor feljönnek a víz felszínére, akkor egy szűrőkanállal kiszedjük. Csap alatt vízzel leöblítjük, majd a vizet jól lerázzuk róla és kevés olajat keverünk hozzá.

