Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Bocskoros vargánya gomba nokedlivel recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg vargánya gomba
  • 1 evőkanál zsír
  • 1 fej vöröshagyma
  • bors
  • só
  • 1 darab paprika
  • 1 darab paradicsom
  • 1 kávéskanál fűszerpaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál citromlé
  • 2,5 dl tejföl
  • 1 evőkanál finomliszt

A nokedlihez

  • 3 tojás
  • 1 teáskanál só
  • 1 dl víz
  • finomliszt (amennyit felvesz)

Elkészítése

A vöröshagymát apróra vágtjuk, majd a felforrósított zsíron üvegesre dinszteljük.

Ezután a pirospaprikával megszórjuk, majd kevés vízzel felengedjük és a felszeletelt gombát beletesszük. Sózzuk, borsozzuk és beletesszük a felaprított paprikát, paradicsomot és a zúzott fokhagymát.

Fedő alatt készre főzzük, közben néha átkeverjük.

A tejfölt a liszttel kikeverjük, majd a gombát behabarjuk és kevés citromlével ízesítjük.

A nokedlihez a hozzávalókat annyi liszttel összekeverjük, hogy jó állagú legyen. Ne legyen híg, de kemény sem.

Forrásban lévő, enyhén sós vízbe szaggatjuk. Amikor feljönnek a víz felszínére, akkor egy szűrőkanállal kiszedjük. Csap alatt vízzel leöblítjük, majd a vizet jól lerázzuk róla és kevés olajat keverünk hozzá.

https://receptneked.wps.hu/husmentes/bocskoros-varganya-gomba-nokedlivel/