Hozzávalók:
- 1 kis bébi cukkini
- 2 csipet só
- 6 púpos ek maradék bolognai ragu
- 2 marék reszelt trappista sajt
Elkészítése:
A megmosott cukkinit hosszában kettévágjuk, és egy kiskanállal kivájjuk a közepét.
Meghintjük sóval, és félretesszük.
A sütőt előmelegítjük.
Egy kisebb jénai tálat, vagy tepsit előkészítünk.
A sajtot lereszeljük.
Amikor a cukkini levet eresztett, leöntjük róla, és a jénaiba fektetjük. Belekanalazzuk a húsos ragut, és megszórjuk a tetejét sajttal.
200 fokon hőlégkeveréssel addig sütjük, míg a villa hegye könnyedén belemegy a cukkini húsába.
(Ez nekem 20 perc volt.)
Melegen, rizs körettel kínáljuk.
[box style=”info”]Mióta alábbhagyott a hőség, a cukkinik a kertben kicsit magukhoz tértek, és még mindig hoznak egy-két termést. Most egy kisebb darabot vettem le, amit egy kevés bolognai raguval töltöttem meg. (Ennek a receptjét ide kattintva (http://localhost/receptneked.hu/teszta/bolognai-spagetti-kicsit-maskeppen/) olvashatjátok.) Hm, nekem nagyon ízlett :-)[/box]