Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Borzas burgonya recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 0,5 kg burgonya
  • só
  • bors
  • pirospaprika
  • vaj (vagy margarin)
  • zsemlemorzsa
  • 10 dkg sajt

Elkészítése

A burgonyákat megpucoljuk, hosszában félbevágjuk, és a tetejüket fél centiméterenként bevagdossuk. Célszerű közepes és körülbelül egyforma nagyságú burgonyákat választani, hogy egyenletesen sülhessenek meg.

Megsózzuk, borsozzuk, és megkenjük vajjal vagy margarinnal. A tepsibe sütőpapírt teszünk, és ráhelyezzük a burgonyákat. 200 fokos sütőben körülbelül 40 percig sütjük, közben minden 15 percben megkenjük vajjal.

Ezután a reszelt sajtot elkeverem egy kevés zsemlemorzsával és egy csipet pirospaprikával. Ezzel a keverékkel megszórom a burgonyák tetejét, és még további kb. 10 percig sütöm, amíg a sajt szépen megpirul.

https://receptneked.wps.hu/husmentes/borzas-burgonya/