Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Brokkoli és karfiolfasírt recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 30 dkg brokkoli és karfiol rózsa (mirelit)
  • 4 tojás
  • 3 evőkanál finomliszt
  • 15 dkg feta
  • 1 kávéskanál ételízesítő vagy só
  • csipet őrölt bors
  • 2 evőkanál panírmorzsa
  • 5 dl olaj

Elkészítése

A brokkoli és a karfiol rózsákat enyhén sós vízben 5 perc alatt előfőzzük, majd leszűrjük és félretesszük.

Egy tálban összekeverjük a tojásokat, a sajtot, a lisztet, a sót és a borsot.

A rózsákat egy késsel durvára vágjuk és belekeverjük a tojásos masszába. Ha lágy liszttel, ha kemény tojással vagy pici tejjel változtatunk az állagán, hogy nokedlinél kissé szilárdabb masszát kapjunk.

Evőkanálnyi adagokat veszünk a masszából, zsemlemorzsában megforgatjuk és bő, forró olajban szép pirosra sütjük, majd konyhai papírtölőre szedjük.

Még melegen tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/husmentes/brokkoli-es-karfiolfasirt/