A virsliket megfőzzük, majd vékonyra felkarikázzuk. A brokkoli rózsákat enyhén sós vízben félpuhára főzzük, majd leszűrjük.
Egy lábasban a vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, és világos rántást készítünk. Lassan hozzáöntjük a tejet, folyamatosan kevergetve, hogy sima besamelt kapjunk. Sóval és fehér borssal ízesítjük, majd a keveréket felforraljuk. Levesszük a tűzről, és hagyjuk langyosra hűlni.
A tojásokat kettéválasztjuk. A tojássárgákat a langyos besamelhez keverjük, majd hozzáadjuk a felszeletelt virslit is. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan, több részletben a besameles keverékhez forgatjuk.
Egy hőálló tálat vajjal kikenünk és zsemlemorzsával meghintünk. A besameles-virslis keveréket a tálba öntjük, a tetejére rendezzük a brokkoli rózsákat, majd megszórjuk a reszelt sajttal.
A tálat fedővel vagy alufóliával lefedjük, és 200 °C-ra előmelegített sütőbe helyezzük. A felfújtat 20 percig sütjük fedő alatt, majd a fedőt eltávolítjuk, és további 10 perc alatt aranybarnára sütjük.
Tálalás előtt hagyjuk 5-10 percig hűlni, hogy szeleteléskor könnyebben formázható legyen.