Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Brokkoli felfújt virslivel recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 3 dkg vaj
  • 3 dkg finomliszt
  • 4 db tojás
  • 2 dl tej
  • 2 pár virsli
  • 20 dkg brokkoli
  • 5 dkg reszelt sajt
  • 0,5 kávéskanál só
  • 0,5 kávéskanál fehér bors

Elkészítése

A virsliket megfőzzük, majd vékonyra felkarikázzuk. A brokkoli rózsákat enyhén sós vízben félpuhára főzzük, majd leszűrjük.

Egy lábasban a vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, és világos rántást készítünk. Lassan hozzáöntjük a tejet, folyamatosan kevergetve, hogy sima besamelt kapjunk. Sóval és fehér borssal ízesítjük, majd a keveréket felforraljuk. Levesszük a tűzről, és hagyjuk langyosra hűlni.

A tojásokat kettéválasztjuk. A tojássárgákat a langyos besamelhez keverjük, majd hozzáadjuk a felszeletelt virslit is. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan, több részletben a besameles keverékhez forgatjuk.

Egy hőálló tálat vajjal kikenünk és zsemlemorzsával meghintünk. A besameles-virslis keveréket a tálba öntjük, a tetejére rendezzük a brokkoli rózsákat, majd megszórjuk a reszelt sajttal.

A tálat fedővel vagy alufóliával lefedjük, és 200 °C-ra előmelegített sütőbe helyezzük. A felfújtat 20 percig sütjük fedő alatt, majd a fedőt eltávolítjuk, és további 10 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tálalás előtt hagyjuk 5-10 percig hűlni, hogy szeleteléskor könnyebben formázható legyen.

https://receptneked.wps.hu/husmentes/brokkoli-felfujt-virslivel/