Elkészítése
A brokkolit rózsáira szedjük, majd ós vízben puhára főzzük, végül leszűrjük és krumplinyomó segítségével összetörjük.
A vöröshagymát meghámozzuk és felkockázzuk. A tojásokat felverjük habosra.
A brokkolipéphez reszelünk szerecsendiót, meghintjük sóval, borssal, majd hozzáadjuk a vöröshagymát és a tojást. Hozzáadjuk a zsemlemorzsát és alaposan összedolgozom, majd ezután 15 percre félretesszük.
A masszából közel azonos méretű kroketteket formázunk.
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és végül 180 fokos sütőben 30 perc alatt pirosra sütjük.
Mi vegyes salátával fogyasztottuk, de készíthetünk hozzá natúr joghurtból, különböző fűszerekkel gazdagított mártogatóst, úgy akár kitűnő parti csemegévé is válhat.

