Elkészítése
Hozzávalók:
- 1 csomag mélyfagyasztott leveles tészta kiengedve
- 20 dkg tetszés szerinti gomba
- 1 tk kakukkfű
- 20 dkg brokkoli
- 1 kis pohár tejföl (150 g)
- 1 kk mustár
- 2 tojás
- 10 dkg reszelt füstölt sajt
- só, bors
- kevés felvert tojás a tészta kenéséhez és még plusz 3 dkg reszelt sajt a tetejére
Elkészítése:
A gombát felszeletelem és egy kis olajon kakukkfűvel, sóval, borssal megsütöm.
A brokkolit rózsáira szedem és sós vízben 5 percig főzöm, leszűröm, amikor kihűlt, kis darabokra vágom és egy tálban összekeverem a gombával. Hozzáadom a tejfölt, a tojásokat, a mustárt, a reszelt füstölt sajtot, sózom, borsozom ízlés szerint.
A leveles tésztát 12 egyforma méretű négyszögre vágom és kibélelem velük az előre kivajazott, 12 darabos muffin vagy felfújt formát. A kosárkákat megtöltöm a zöldséges masszával, a kilógó tésztaszéleket megkenem tojással, megszórom a tetejüket reszelt sajttal és 180 fokra előmelegített sütőben, 30 perc alatt pirosra sütöm.
[box style=”info”]Lehet spárgával helyettesíteni a brokkolit vagy karfiollal. Hidegen is nagyon finom.[/box]

