Elkészítése
Hozzávalók:
- 190 g liszt (vagy teljes kiörlésű, tészta)
- 1 tk só (tészta)
- 120 g margarin (kókuszolaj, tészta)
- 6 ek víz (tészta)
Töltelék:
- 500 g brokkoli
- 100 ml főzőtejszín
- 3 ek tejföl
- 100 g krémsajt
- 2 tojás
- 200 g reszelt sajt
- só
- őrölt bors
- szerecsendió
- 100 g mozzarella
- 4 paradicsom
- bazsalikom
Elkészítése:
A lisztet összekeverjük a sóval, majd apróra morzsolt hideg margarinnal. Tésztát gyúrunk majd fél órát pihentetjük a hűtőben.
A brokkolit rózsáira szedjük, puhára pároljuk, leszűrjük. A főzőtejszínt, a tejfölt, a krémsajtot, a tojásokat és 10 dkg reszelt sajtot összekeverjük, ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval. A brokkolit hozzákeverjük a krémhez. A tésztát kinyújtjuk és egy kivajazott piteformába rakjuk. 190 fokon (nehezékkel a közepén) kb. 10 percig elősütjük, majd ráöntjük a brokkolis krémet és 15 percet sütjük.
Ezután rászórjuk a maradék reszelt sajtot, befedjük mozzarella szeletekkel és felvágott paradicsommal. Megszórjuk bazsalikommal és visszatoljuk még 15 percre.

