Elkészítése
Hozzávalók:
- 45 dkg brokkolirózsa (nekem fagyasztott)
- 2 db keményre főzött tojás
- 1 db nyers tojás
- 2 dl teföl (jó sűrű)
- izlés szerint só vagy ételízesítő
- őrölt bors
- csipet őrölt kömény
- pár dkg morzsolható füstölt sajt (ha nincs, elhagyható, vagy lehet mozarella is)
- 5 dkg reszelt sajt
- pici margarin a tál kikenéséhez
- ha esetleg van egy csík kaliforniai paprika, a színhatás kedvéért rádarabolhatjuk azt is
Elkészítése:
A brokkoli rózsákat lobogó enyhén sós vízbe dobjuk, és pár percig főzzük. Vigyázzunk, ne főzzük szét.
Amíg egy kicsit hű, addig kenjük ki margarinnal a sütőtálat, és keverjük össze egy tálkába a tejfölt, a nyers tojást és a fűszereket.
A brokkolit és a karikákra vágott tojásokat ízlés szerint rendezzük el a tálba, majd morzsoljuk rá a sajtot.
Öntsük nyakon a mártással, és szórjuk meg a reszelt sajttal. Előmelegített sütőbe annyi időre toljuk be, hogy a sajt szépen megolvadjon a tetején.


