Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Bruschetta csípős petrezselymes tofufasírttal recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 doboz (25 dkg) tofu
  • 1 vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 5 szál petrezselyem
  • chili
  • 1 tojás
  • 1 szikkadt zsemle
  • 0,5 dl tej
  • só
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős paprika
  • zsemle morzsa
  • olívaolaj
  • toast kenyér
  • extra szűz olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 lila hagyma
  • 2 paradicsom


Elkészítése:

A zsemlét összetépkedem, s tejet öntök rá. A hagymákat, a chilit és a petrezselymet aprítom.

A tofut egy tálban villával összenyomkodom. Hozzáadom a zsemlét, a hagymákat, a chilit, a petrezselymet, a tojást és a fűszereket. Összekeverem, gombócokat formálok, és meghempergetem zsemlemorzsában.

Egy serpenyőben olajat hevítek, és aranybarnára sütöm minden oldalán a golyókat. A toastokat is megpirítom, majd bedörzsölöm fokhagymával.

Tálaláskor teszek a tányérra toastot, ráteszem a fasírtot, s mellé paradicsom- és lila hagymaszeleteket, fokhagymát teszek. Sózom, borsozom, locsolok rá extra szűz olívaolajat.

[box style=”info”]Bár húsevő vagyok, kipróbáltam egy vegafasírtot. Mivel kellően fűszeres, s csípős volt, ehetőnek találtam. Lila hagymával, fokhagymával, paradicsommal tálaltam. De azért nem túl sűrűn lesz az étlapomon. Az igazi mégis csak jobb![/box]

https://receptneked.wps.hu/husmentes/bruschetta-csipos-petrezselymes-tofufasirttal/