Elkészítése
Hozzávalók:
- 500 g cukkini
- 125 g fehér joghurt
- 1⁄2 csokor kapor
- 50 g sajt
- só
- őrölt bors
- zsemlemorzsa
Elkészítése:
A cukkinit meghámozzuk és félbe vágjuk. A felezett cukkini belsejét kikaparjuk és a cukkinit megsózzuk. Hagyjuk állni 15 percet, majd papírtörlővel leitatjuk a felesleges vizet.
A joghurtot összekeverjük az apróra vágott kaporral, sózzuk, megízesítjük őrölt borssal. A finomra reszelt sajtot összekeverjük a zsemlemorzsával.
A cukkinit egyforma hasábokra vágjuk és megmártjuk a kapros joghurtban majd megforgatjuk a sajtos zsemlemorzsában. Sütőpapírral bélelt tepsiben 200 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 percet sütjük.

