Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Bundás patiszon recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 db patiszon
  • 3 dl joghurt
  • 1 db tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál só
  • finomliszt
  • kukoricapehely apróra törve

Elkészítése

A patiszont megpucoljuk, a magját kikanalazzuk, majd vékony szeletekre vágjuk. Megsózzuk, és kicsit állni hagyjuk. A joghurtot, a tojást, a zúzott fokhagymát és a sót elkeverjük, majd annyi lisztet adunk hozzá, hogy a massza palacsintatészta sűrűségű legyen.

Egy serpenyőben olajat forrósítunk. A patiszonszeleteket először a joghurtos masszába mártjuk, majd lazán megforgatjuk a kukoricapehelyben, végül mindkét oldalát pirosra sütjük.

Tálaláskor kínálhatjuk natúr joghurttal is, de frissen kisütve önmagában is nagyon finom.

https://receptneked.wps.hu/husmentes/bundas-patiszon/