Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Cékla ropogós recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 fej cékla
  • 1 fej lilahagyma
  • 2 db tojás
  • 4 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál zsemlemorzsa
  • só
  • bors
  • kömény
  • 1 kis üveg reszelt torma
  • 2 dl tejföl

Elkészítése

Tormakrém elkészítése

A tejfölt összekeverjük az ecetes reszelt tormával. Keverés közben kóstoljuk, mert nem biztos, hogy az egész üveg tormára szükség van. Ízlés szerint beállítjuk az erősségét, majd a kész krémet hűtőbe tesszük tálalásig.

Ropogós massza előkészítése

A céklát és a lilahagymát meghámozzuk, majd lereszeljük (aprítógépet is használhatunk). Megsózzuk, és kb. 20 percig állni hagyjuk, hogy levet eresszen. Ezután alaposan kinyomkodjuk a fölösleges nedvességet. Hozzáadjuk a tojásokat, a lisztet, a zsemlemorzsát, valamint a borsot és a köményt. Az egészet jól összekeverjük, amíg formálható masszát kapunk.

Sütés

Egy serpenyőben olajat forrósítunk. A lágy masszából evőkanálnyi adagokat teszünk bele, és mindkét oldalukat ropogósra sütjük.

Tálalás

A frissen sült céklakorongokat héjában sült burgonyával és a hűtött tormakrémmel kínáljuk.

Tipp

A masszába keverhetünk kevés reszelt sajtot vagy apróra vágott petrezselymet is. Ha könnyebb változatot szeretnénk, a céklakorongokat sütőpapírral bélelt tepsiben is megsüthetjük kevés olajjal megkenve.

https://receptneked.wps.hu/husmentes/cekla-ropogos/