Tormakrém elkészítése
A tejfölt összekeverjük az ecetes reszelt tormával. Keverés közben kóstoljuk, mert nem biztos, hogy az egész üveg tormára szükség van. Ízlés szerint beállítjuk az erősségét, majd a kész krémet hűtőbe tesszük tálalásig.
Ropogós massza előkészítése
A céklát és a lilahagymát meghámozzuk, majd lereszeljük (aprítógépet is használhatunk). Megsózzuk, és kb. 20 percig állni hagyjuk, hogy levet eresszen. Ezután alaposan kinyomkodjuk a fölösleges nedvességet. Hozzáadjuk a tojásokat, a lisztet, a zsemlemorzsát, valamint a borsot és a köményt. Az egészet jól összekeverjük, amíg formálható masszát kapunk.
Sütés
Egy serpenyőben olajat forrósítunk. A lágy masszából evőkanálnyi adagokat teszünk bele, és mindkét oldalukat ropogósra sütjük.
Tálalás
A frissen sült céklakorongokat héjában sült burgonyával és a hűtött tormakrémmel kínáljuk.
Tipp
A masszába keverhetünk kevés reszelt sajtot vagy apróra vágott petrezselymet is. Ha könnyebb változatot szeretnénk, a céklakorongokat sütőpapírral bélelt tepsiben is megsüthetjük kevés olajjal megkenve.