Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Céklás hummusz recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 konzerv csicseriborsó (400 grammos)
  • 1 fej főtt cékla (közepes)
  • 2 evőkanál tahini (szezámpaszta)
  • 1 evőkanál almaecet
  • 2 teáskanál citromlé (vagy ízlés szerint lehet több is)
  • só
  • 1 teáskanál őrölt kömény vagy ízlés szerint lehet több is (vagy ízlés szerint lehet több is)
  • 1 teáskanál curry (por formában)
  • víz a hígításhoz

Elkészítése

A cékla mindkét végét levágjuk, majd annyi vízben megfőzzük, ami ellepi, ezután kihűtjük. A kihűlt céklát meghámozzuk és felaprítjuk.

A csicseriborsót leszűrjük és a céklával együtt egy késes aprítóba tesszük, majd hozzáadjuk a fűszereket és elkezdjük krémesre dolgozni az egészet. Közben annyi vizet adunk hozzá, amennyire hígra szeretnénk a kész hummuszunkat.

Olíva olajjal locsolva és pirított szezámmaggal megszórva tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/husmentes/ceklas-hummusz/