Előkészítés
A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A burgonyákat megtisztítjuk, majd éles késsel sűrűn beirdaljuk a feléig, ügyelve, hogy ne vágjuk át teljesen. A sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket, és a vágások közé cukkini szeleteket csúsztatunk.
Zöldségek és fűszerezés
A paradicsomot és a zöldhagymát negyedekre vágjuk, majd a burgonyák mellé helyezzük. Az egészet meglocsoljuk olívaolajjal, megszórjuk barbecue fűszerkeverékkel, majd rátépkedjük a rozmaring és bazsalikom leveleit. Végül durva szemű tengeri sóval sózzuk.
Sütés
A tepsit a sütő középső rácsára tesszük, és fólia nélkül addig sütjük, amíg a burgonyák kívül szépen megpirulnak, belül pedig puhák lesznek.
Tálalás
Köretként húsételek mellé kínálhatjuk, de vegetáriánus főételként is megállja a helyét friss idény salátával.
Tipp
A burgonya közé más zöldségeket is tehetünk, például padlizsánt vagy paprikát. Ha különlegesebb ízre vágyunk, sütés végén reszelt parmezánnal is megszórhatjuk.