Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Zöldséges ételek

Csőben sült karfiol

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A csőben sült karfiol remek alternatíva, ha könnyebb, de mégis tartalmas ételt szeretnénk. Baconnel kiegészítve még ízletesebb, de nélküle is teljes értékű fogás.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
bozsoilona
Beküldte: 2017.11.24.

Hozzávalók

Elkészítése

Előkészítés:

A karfiolt rózsáira szedjük, majd sós vízben éppen csak roppanósra főzzük.

Mártás:

A vajat egy edénybe felolvasztjuk, majd hozzákeverjük a lisztet. Folyamatos keverés mellett felöntjük a tejjel és simára főzzük. Sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük.

A mártáshoz keverjük az apróra vágott metélőhagymát, a reszelt sajtot, a pirított bacont és az apróra vágott petrezselyemzöldet. Ha túl sűrű, kevés tejjel hígítjuk. Langyosra hűtjük, majd belekeverjük a tojásokat.

Összeállítás:

Egy kivajazott jénai tálba rendezzük a karfiolt, majd ráöntjük a mártást úgy, hogy mindenhová jusson. A tetejét megszórhatjuk reszelt sajttal.

Sütés:

A tálat előmelegített, 170 fokos sütőbe toljuk és addig sütjük, amíg a teteje szép pirosra sül.

Tipp:

A receptet variálhatjuk brokkolival vagy karfiol és brokkoli keverékével is. Ha szeretnénk könnyedebb változatot, a bacont elhagyhatjuk vagy pulykasonkával helyettesíthetjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
bozsoilona
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is