Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csőben sült karfiol recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 fej karfiol
  • só
  • bors
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 10 dkg bacon
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 10 dkg füstölt sajt
  • őrölt szerecsendió
  • 2 tojás
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl tej
  • metélőhagyma

Elkészítése

Előkészítés:

A karfiolt rózsáira szedjük, majd sós vízben éppen csak roppanósra főzzük.

Mártás:

A vajat egy edénybe felolvasztjuk, majd hozzákeverjük a lisztet. Folyamatos keverés mellett felöntjük a tejjel és simára főzzük. Sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük.

A mártáshoz keverjük az apróra vágott metélőhagymát, a reszelt sajtot, a pirított bacont és az apróra vágott petrezselyemzöldet. Ha túl sűrű, kevés tejjel hígítjuk. Langyosra hűtjük, majd belekeverjük a tojásokat.

Összeállítás:

Egy kivajazott jénai tálba rendezzük a karfiolt, majd ráöntjük a mártást úgy, hogy mindenhová jusson. A tetejét megszórhatjuk reszelt sajttal.

Sütés:

A tálat előmelegített, 170 fokos sütőbe toljuk és addig sütjük, amíg a teteje szép pirosra sül.

Tipp:

A receptet variálhatjuk brokkolival vagy karfiol és brokkoli keverékével is. Ha szeretnénk könnyedebb változatot, a bacont elhagyhatjuk vagy pulykasonkával helyettesíthetjük.

https://receptneked.wps.hu/husmentes/csoben-sult-karfiol-3/