Elkészítése
Hozzávalók:
- 2 ek olaj
- 4 csík bacon (félbevágva)
- 1 nagyobb hagyma (kockázva)
- só,bors
- 2 burgonya (karikázva)
- 1 kisebb brokkoli rózsáira bontva
- 100g reszelt sajt (fele füstölt is lehet)
- 200-250 ml főzőtejszín
Elkészítése:
A burgonyát tegyük fel sós vízben főni, kis lángon forraljuk fel, mikor forr tegyük bele a brokkolit, főzzük 6-7 percig, míg mindkettő roppanósra puhul(ne főzzük túl!). Ha kész szűrjük le.
Közben egy serpenyőben az olajban pirítsuk ropogósra a bacont, adjuk hozzá a hagymát is és pirítsuk puhára.
Egy hőálló tálban rétegezzük a burgonyát, rá a brokkolit, sózzuk,borsozzuk meg,szórjuk rá a pirított hagymát és a bacont. Locsoljuk meg a tejszínnel, szórjuk meg a reszelt sajttal.
Süssük kb 35 percig, míg bugyogni kezd a sütőtálban. Vegyük ki a sütőből 1 percig pihentessük, majd kínáljuk ropogós zöld salátával.


