Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sült padlizsán sült batátával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 darab padlizsán
  • 30 dkg sertés darált hús
  • 0,5 darab reszelt sárgarépa
  • 15 dkg csipekegomba apróra vágva
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 tojás
  • bors
  • só
  • 1 kávéskanál oregánó
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 dl olaj
  • 2 darab nagyobb batáta

A tetejére

  • 2 dl tejföl
  • 1 tojás
  • bors
  • só

Elkészítése

A padlizsánok belsejét kivájjuk, a húsát kockára vágjuk. A padlizsánok belsejét sózzuk, borsozzuk és állni hagyjuk.

Az olajt felforrósítjuk, rádobjuk a kockára vágott vöröshagymát és megdinszteljük kevés sóval, majd rátesszük a darált húst és sózzuk, borsozzuk, ízesítjük oregánóval és tovább pároljuk.

Ha hús megpárolódott, akkor beleszórjuk a gombát, a padlizsán kockára vágott húsát, a reszelt sárgarépát és a petrezselyemzöldet, majd az egészet jól összepároljuk. Beleütjük a tojást, lehúzzuk a tűzről és elkeverjük.

Egy jénai tálat kikenünk olajjal, belerakjuk a kivájt padlizsánokat és megtöltjük. Ha marad ki a töltelékből akkor muffin formába tesszük a padlizsánok mellé.

A tejfölt sóval, borssal és a tojással felverjük és a megtöltött padlizsánokat megkenjük vele.

A sütött 170 fokra előmelegítjük és betoljuk a padlizsánokat 35-40 percre. Szép pirosra sütjük.

A batátát hasábokra vágjuk és csipet sóval, borssal, kevés olajjal elkeverjük, majd sütőpapírros tepsibe rakjuk és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk és megsütjük.

Együtt tálaljuk a padlizsánnal.

https://receptneked.wps.hu/husmentes/csondben-sult-padlizsan-kulonleges-toltelekkel-sult-batataval/