Hozzávalók:
- 1 nagyobb cukkini
- 1 kk só
Bundához:
- 3 nagyobb tojás
- 9 jó púpos ek liszt
- 1 kk só
- 1,6 dl sör
Továbbá:
- 4 púpos ek liszt a forgatáshoz
- 7 dl olaj a sütéshez
Elkészítése:
A megtisztított cukkinit kb. 7-8 mm vastag karikákra szeleteljük, a magvas részt kivágjuk. Meghintjük sóval és hagyjuk állni.
Egy tálkába lisztet készítünk a forgatáshoz. Egy edényben bő olajat forrósítunk. Egy másik edénybe ütjük a tojásokat a sóval habosra keverjük, majd a lisztet beleszórva és a sört fokozatosan adagolva sűrű, csomómentes masszává keverjük.
A cukkini alól leöntjük a vizet, először megforgatjuk a lisztben, majd a sűrű masszában, jól lecsöpögtetjük. Óvatosan a forró olajba helyezzük, és szép barnára sütjük. Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.
[box style=”info”]Krumplipüré volt hozzá a köret, de ízlés szerint akár fokhagymás mártogatós is kiváló kísérője lehet.[/box]