Elkészítése
Fasírt elkészítése
A cukkinit lereszeljük, majd néhány percig állni hagyjuk, hogy levet eresszen. Ezután alaposan kinyomkodjuk. Hozzáreszeljük a vöröshagymát és a fokhagymát, majd hozzáadjuk a tojást és a zsemlemorzsát. Ízesítjük ételízesítővel és sóval, majd jól összekeverjük.
A masszát rövid ideig állni hagyjuk, majd kis gombócokat formázunk belőle. Zsemlemorzsába forgatjuk, és bő, forró olajban aranyszínűre sütjük.
Rizs elkészítése
A rizst kevés olajon megpirítjuk, majd felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel. Ízesítjük ételízesítővel, lefedve puhára főzzük.
Tipp
A fasírt masszájába keverhetünk apróra vágott petrezselymet vagy kaprot, így még frissebb ízt kap. Ha könnyedebb változatot szeretnénk, a fasírtokat sütőpapírral bélelt tepsiben, sütőben is megsüthetjük kevés olajjal.
