Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Cukkinis-burgonyás tócsni recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg krumpli
  • 30 dkg cukkini
  • 1 tojás
  • 4 evőkanál finomliszt
  • 175 gramm kefir
  • bors
  • só
  • 4 evőkanál étolaj

Elkészítése

A krumplit meghámozzuk és a reszelő nagy lyukán lereszeljük. A cukkinit megmossuk és héjasan lereszeljük azt is.

Ezekhez adjuk a tojást, a lisztet, a kefirt, megsózzuk, borsozzuk és jól összekeverjük.

Serpenyőben étolajat forrósítunk.

A masszát evőkanál segítségével az olajba tesszük és a kanál hátával lepényekké simítjuk. Mindkét oldalát kb 5-5 perc alatt szép aranybarnára sütjük fedő alatt.

Papírszalvétára szedjük, hogy a felesleges zsiradékot leitassuk.

Forrón tálaljuk, mert csak így igazán finom.

Megkenhetjük fokhagymával vagy adhatunk mellé tejfölt vagy akár mindkettőt.

https://receptneked.wps.hu/husmentes/cukkinis-burgonyas-tocsni-2/