Elkészítése
Hozzávalók:
- 1 zsenge cukkini
- 4 ek finomliszt
- 1 mk sütőpor
- 2 tojás
- 240 gr sajtos virsli
- 4 gerezd fokhagyma reszelve
- 1 mk őrölt bors
- só ízlés szerint
A hempergetéshez:
- kb. 10 dkg zsemlemorzsa
A sütéshez:
- 6 dl étolaj
Elkészítése:
A cukkinit megmossuk, két végét levágjuk, és durvára lereszeljük. A virslit szintén durvára reszeljük.
A cukkinit a virslivel, a tojásokkal, és a borssal, sóval, zúzott fokhagymával és a sütőporral elkevert liszttel elkeverjük. Lepényeket formázunk belőle. (6 db nagyobb lesz belőle.)
Zsemlemorzsába forgatjuk, és hevített olajban, fedő alatt, lassú tűznél kisütjük.
[box style=”info”]Tartármártással fogyasztottuk. Elkészítése: 2 dl tejföl, 2 ek majonézt, ízlés szerint őrölt borsot és 1 mk mustárt alaposan elkeverünk.[/box]

