Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Zöldséges ételek

Cukkinis-paradicsomos pite

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tésztához: 2 dl-es pohár liszt 30 g vaj 60 g zöldfűszeres krémsajt (vagy fokhagymás ízű) 1 db tojássárgája 1 evőkanál víz só Töltelékhez: 1 db közepes méretű cukkini 3 db közepes nagyságú paradicsom 2,5 dl tejszín 1 kicsi tejföl 2 kanál liszt 2 tojássárgája 15 dkg trappista sajt őrölt szerecsendió őrölt fehér bors só […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
gbornk
Beküldte: 2017.10.28.

Elkészítése

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 2 dl-es pohár liszt
  • 30 g vaj
  • 60 g zöldfűszeres krémsajt (vagy fokhagymás ízű)
  • 1 db tojássárgája
  • 1 evőkanál víz

Töltelékhez:

  • 1 db közepes méretű cukkini
  • 3 db közepes nagyságú paradicsom
  • 2,5 dl tejszín
  • 1 kicsi tejföl
  • 2 kanál liszt
  • 2 tojássárgája
  • 15 dkg trappista sajt
  • őrölt szerecsendió
  • őrölt fehér bors


Elkészítése:

Egy keverőtálba tegyük a lisztet, sózzuk, majd daraboljuk bele a vajat és a krémsajtot. Kezünkkel morzsoljuk össze alaposan, majd adjuk hozzá a tojás sárgát és a vizet.

Gyúrjuk össze, pihentessük egy órát hűtőben.

Lisztezett deszkán nyújtsuk ki, majd béleljünk ki vele egy kivajazott és liszttel megszórt piteformát.

A cukkiniket és a paradicsomokat vágjuk fél centis szeletekre, váltakozva kissé eldöntve, hogy egymást fedjék, töltsük meg vele a formát.

Egy kis tálkába öntsük a tejszínt, adjuk hozzá a tojások sárgáját, a 2 kanál lisztet és a tejfölt, majd fűszerezzük szerecsendióval, fehér borssal és sóval.

Keverjük jól össze, majd töltsük fel vele a piteformát. Szórjunk rá kis kockákra összevágott trappista sajtot. Előmelegített sütőben 150 fokon süssük 35-40 percig, míg a tejszínes tojás meg nem szilárdul és szép pirosra nem sül.

[box style=”info”]A zöldségek listáját lehet bővíteni. Nekem hagymakarikákkal is ízlett.
De kipróbáltam úgy is, hogy vékonyra szeletelt szalonnát is vágtam közéjük.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Cukormentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
gbornk
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is