Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Cukkínis shakshouka kecskesajttal recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 közepes cukkini
  • 1 db kápia paprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál őrölt római kömény
  • 0,5 teáskanál őrölt koriander
  • 1 teáskanál füstölt paprika
  • 0,5 teáskanál őrölt szerecsendió
  • 2 friss paradicsom
  • 1 csokor friss petrezselyem vagy korianderzöld, ha van
  • 4 tojás
  • 10 dkg natúr kecskesajt
  • só
  • bors

Elkészítése

3-4 evőkanál olívaolajon, magas hőmérsékleten hirtelen lepirítjuk a csíkokra vágott paprikát, majd üvegesre pároljuk rajta az szeletekre vágott hagymát és fokhagymát.

Pár perc pirítás után a cukkinit meghámozzuk, magházát kivesszük és csíkokra vágjuk, majd azt is hozzáadjuk.

Sózzuk, borsozzuk, a paradicsomokat felkockázzuk és hozzáadjuk, jól összekeverjük, majd a fűszereket ezután tesszük hozzá. A zöldfűszerek felét is hozzáforgatjuk.

Addig rotyogtatjuk, amíg meg nem puhulnak a zöldségek.

A legvégén kis fészket alakítunk ki a serpenyőben és beleütjük egyenként a tojásokat. A kecskesajtot darabolva tesszük köré és kb 8 perc alatt megsütjük.

A zöldfűszerek másik felével megszórva tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/husmentes/cukkinis-shakshouka-kecskesajttal/