Elkészítése
Hozzávalók:
- 500 g brokkoli
- 1 sárgarépa
- 1 vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 tojás
- 6 ek zabpehely (vagy szükség szerint)
- só
- bors
- ételízesítő
- zsemlemorzsa
- olívaolaj
Elkészítése:
A brokkolit feldaraboljuk és enyhén sós vízben félpuhára főzzük. Lecsöpögtetjük, és összeturmixoljuk, vagy krumplinyomón áttörjük.
A sárgarépát, vöröshagymát, fokhagymát sajtreszelőn lereszeljük. A brokkolit összekeverjük a reszelt zöldségekkel majd hozzákeverjük a zabpelyhet.
Hozzáadjuk a tojást, megízesítjük. Ha nagyon híg lenne, adunk még hozzá zabpelyhet.
Egy kicsit pihentetjük, majd gombócokat formázunk belőle és meghempergetjük a zsemlemorzsában majd kevés olajat spriccelünk rá.
Zsírpapírra téve forró sütőben ropogósra sütjük.
[box style=”info”]Diétásabb fasírozott :)[/box]

