Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fűszeres sült padlizsán recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 darab padlizsán
  • 2 evőkanál ghí (vagy olaj)
  • 1 teáskanál fekete mustármag
  • 1 teáskanál római kömény
  • 0,5 teáskanál masala por (ez egy fűszerkeverék indiai boltokban kapható)
  • 0,25 teáskanál asafoetida
  • 0,25 teáskanál kurkuma
  • csipet só

Elkészítése

A padlizsánokat mossuk meg és vágjuk kockákra.

A ghít (vagy olajat) egy nagy serpenyőben hevítsük fel közepes lángon, majd tegyük bele a mustármagot, a római köményt és pirítsuk picit, majd adjuk hozzá az asafoetidát és a kurkumát. Keverjük meg a fűszereket, hogy piruljanak és utána adjuk hozzá a masala port, sót és a padlizsánt.

Keverjük meg alaposan, fedjük le és takarékon főzzük, amíg puha nem lesz (kb 20-30 perc).

Tálalhatod kurkumás baszmati rizzsel vagy chapatival és tehetsz hozzá kókuszreszeléket és friss korianderlevelet.

https://receptneked.wps.hu/husmentes/fuszeres-sult-padlizsan/