A sütőtököt félbe vágjuk, kimagozzuk majd ezután kisebb darabokra szeleteljük és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
A hagymát meghámozzuk és negyedeljük. A kaliforniai paprikát kimagozzuk, hosszában negyedeljük, a paradicsomokat negyedeljük, majd a hagymákkal együtt a tepsibe helyezzük a sütőtök mellé. Ezeket sütőbe helyezzük és megsütjük. Mikor minden hozzávaló megsült, kivesszük a sütőből és hagyjuk kihűlni.
Ezután aprítógép táljába tesszük a sült hagymát, a sült kaliforniai paprikát, a sült paradicsomot, a héjából kifejtett sütőtököt és az étolajat. Sóval, bazsalikommal, oregánóval, borssal, fokhagymával ízesítjük. A hozzávalókat az aprítógéppel pürésítjük.
A kész, fűszeres sütőtökkrémet pirítóssal fogyasztjuk.