Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fűzfagomba tallérok recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1,2 kg fűzfagomba (sárga gévagomba)
  • 1 vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 tojás
  • 1 mk őrölt bors
  • 1 kk vegeta
  • 1 kk fűszerpaprika
  • 3 ek liszt
  • 5-6 szál apróra vágott petrezselyemzöld
  • olaj a sütéshez


Elkészítése:

A friss, fiatal fűzfagombát megmossuk és lecsepegtetjük, majd a felforrt, sós vízbe beletéve 5 percig főzzük. Szűrőben hagyjuk kicsit visszahűlni, ezalatt kicsepeg belőle a leve.

Húsdarálón ledaráljuk (nagy lyukú tárcsán), összekeverjük az apró kockára vágott vöröshagymával, belereszeljük a fokhagymát, hozzáadjuk a fűszereket, jól összekeverjük, és serpenyőben hevített olajba halmokat teszünk, amit a kanállal kissé ellapítunk, és pirosra sütjük!

https://receptneked.wps.hu/husmentes/fuzfagomba-tallerok/