Először a pörköltet készítjük el. A vöröshagymát, fokhagymát megpucoljuk, majd a vöröshagymát apró kockákra váguk.
Egy edényben felmelegítjük az olajat, majd a hagymákat megdinszteljük és a tűzről félrehúzva hozzáadjuk a paprikát és kevés vízzel felöntjük, majd visszatesszük a tűzhelyre. Hozzáadjuk a felaprított gombát és ízlés szerint adunk hozzá sót, borsot, pörkölt kockát és felöntjük még kb 3-4 dl vízzel. Puhára főzzük a pörköltet.
Amíg a pörkölt fő, addig a tarhonyát is elkészítjük. Kevés olajon megpirítjuk a tarhonyát, majd felöntjük a vízzel, sózzuk és hozzáadjuk a leveskockát is. Közben időnként átkeverjük.
A kész tarhonyát a pörkölttel tálaljuk.