Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gomba pörkölt tarhonyával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg csiperke gomba
  • 2 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 1 mokkáskanál őrölt bors
  • olaj
  • 2 db pörkölt kocka
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • só

Köret

  • 500 g tarhonya
  • 7,5 dl forró víz
  • kevés olaj
  • só
  • 1 db zöldségleves kocka

Elkészítése

Először a pörköltet készítjük el. A vöröshagymát, fokhagymát megpucoljuk, majd a vöröshagymát apró kockákra váguk.

Egy edényben felmelegítjük az olajat, majd a hagymákat megdinszteljük és a tűzről félrehúzva hozzáadjuk a paprikát és kevés vízzel felöntjük, majd visszatesszük a tűzhelyre. Hozzáadjuk a felaprított gombát és ízlés szerint adunk hozzá sót, borsot, pörkölt kockát és felöntjük még kb 3-4 dl vízzel. Puhára főzzük a pörköltet.

Amíg a pörkölt fő, addig a tarhonyát is elkészítjük. Kevés olajon megpirítjuk a tarhonyát, majd felöntjük a vízzel, sózzuk és hozzáadjuk a leveskockát is. Közben időnként átkeverjük.

A kész tarhonyát a pörkölttel tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/husmentes/gomba-porkolt-tarhonyaval/