Elkészítése
A vöröshagymát megfuttatjuk egy evőkanálnyi olajon. Amikor a hagyma üveges, rászórjuk a pirospaprikát, majd azonnal felöntjük fél deciliter vízzel. Ezt követően hozzáadjuk a gombát, megsózzuk, és 10 percig pároljuk. Amikor a gomba megpuhult, belekeverjük a felaprított petrezselyemzöldet, majd egy merülőmixerrel kissé pépesítjük az egészet, de figyeljünk arra, hogy darabos maradjon, ne legyen teljesen homogén.
A kenyérkockákat egy tálba tesszük, ráöntjük a gombapépet, hozzáadunk egy evőkanálnyi szezámmagot (ez kihagyható), a két tojást, egy kis őrölt köményt, és szükség szerint még sózzuk. Az egészet alaposan összekeverjük, amíg egy összetartó, formázható masszát nem kapunk. Ha a massza túl kemény, adhatunk hozzá egy kis vizet, ha pedig túl puha, zsemlemorzsával sűríthetjük.
A masszából pogácsákat formázunk, majd bő, forró olajban aranybarnára sütjük őket.

