Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gombafasírt recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 fej vöröshagyma
  • 50 dkg gomba
  • pirospaprika
  • só
  • őrölt kömény
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 4-5 db zsemle (kis kockákra vágva )
  • 2 db tojás
  • szezámmag (aki szereti)
  • zsemlemorzsa (ha szükséges )
  • olaj

Elkészítése

A vöröshagymát megfuttatjuk egy evőkanálnyi olajon. Amikor a hagyma üveges, rászórjuk a pirospaprikát, majd azonnal felöntjük fél deciliter vízzel. Ezt követően hozzáadjuk a gombát, megsózzuk, és 10 percig pároljuk. Amikor a gomba megpuhult, belekeverjük a felaprított petrezselyemzöldet, majd egy merülőmixerrel kissé pépesítjük az egészet, de figyeljünk arra, hogy darabos maradjon, ne legyen teljesen homogén.

A kenyérkockákat egy tálba tesszük, ráöntjük a gombapépet, hozzáadunk egy evőkanálnyi szezámmagot (ez kihagyható), a két tojást, egy kis őrölt köményt, és szükség szerint még sózzuk. Az egészet alaposan összekeverjük, amíg egy összetartó, formázható masszát nem kapunk. Ha a massza túl kemény, adhatunk hozzá egy kis vizet, ha pedig túl puha, zsemlemorzsával sűríthetjük.

A masszából pogácsákat formázunk, majd bő, forró olajban aranybarnára sütjük őket.

https://receptneked.wps.hu/husmentes/gombafasirt/