Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gombapörkölt csőtésztával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg csőtészta
  • 5 evőkanál olaj
  • 8 nagyobb gomba (csiperke)
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál só
  • 1 kiskanál őrölt fekete bors
  • 1 kiskanál szárított majoránna
  • 1 kiskanál őrölt piros paprika
  • 0,5 liter víz
  • 1 db húsleveskocka
  • 1 kis doboz doboz tejföl
  • 3 evőkanál finomliszt

Elkészítése

A tésztát sós, olajos, forró vízben készre főzzük. A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, majd az olajban megpirítjuk, ügyelve, hogy ne égjen meg. Amikor kezd pirulni, hozzáadjuk a szeletekre vágott gombát, sózzuk, borsozzuk, paprikázzuk, és majoránnával ízesítjük.

Folyamatosan kevergetve 2-3 percig pároljuk, majd felöntjük fél liter vízzel, és felforraljuk. Forráskor beledobunk egy húsleveskockát, és amikor elolvad, a lisztből és tejfölből készült habarással sűrítjük a gombát. Néhány percig még forraljuk, majd levesszük a lángról.

https://receptneked.wps.hu/husmentes/gombaporkolt-csotesztaval/