Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gombás tojásfasírozott recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 10 tojás
  • 1 üveg gombakonzerv
  • 1 fej vöröshagyma
  • 5 evőkanál zsemlemorzsa
  • 5 evőkanál napraforgó olaj
  • só
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 3 dl napraforgó olaj

Elkészítése

A tojásokat kevés olajon megsütjük, majd kihűtjük.

A megpucolt, felkockázott vöröshagymát felforrósított olajon megdinszteljük, rátesszük a lecsepegtetett gombát, ízlés szerint fűszerezzük és megpirítjuk.

A kihűlt tojáshoz adjuk a gombát, fűszerpaprikát, lisztet, 2 evőkanál zsemlemorzsát, ízlés szerint fűszerezzük, belezúzzuk a fokhagymát és alaposan összedolgozzuk.

Gombócokat formázunk a tojásos-gombás masszából, majd a maradék zsemlemorzsában meghempergetjük. Kicsit kilapogatjuk és bő, forró olajban kisütjük.

https://receptneked.wps.hu/husmentes/gombas-tojasfasirozott/