Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gombás-tormás padlizsántekercs recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 2 db padlizsán
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 1 doboz gombakonzerv
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 5 ek napraforgó olaj
  • 1 ek ecetes torma
  • 3 ek zsemlemorzsa
  • 3 ek majonéz


Elkészítése:

A padlizsánt megmossuk, a szárát levágjuk és vékonyra felszeleteljük, majd 1 órára besózzuk, hogy a kesernyés levét kidobja.

Lecsepegtetett padlizsánszeletek mindkét oldalát olajon kisütjük.

Közben a gombát egy csipet sóval és borssal pároljuk. Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet és a fokhagymát, tormát és a zsemlemorzsát, és 5 percig pihentetjük (zsemlemorzsa felissza a felesleges leveket).

Végül belekeverjük a majonézt, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük.

A masszával megtöltjük a padlizsánszeleteket, egyik végére halmozzuk, szorosan feltekerjük, és tálra sorakoztatjuk.

https://receptneked.wps.hu/husmentes/gombas-tormas-padlizsantekercs-2/