Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gyors padlizsános zakuszka recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 2 padlizsán (kb 90 dkg)
  • 6 kápia paprika
  • 2 fej hagyma
  • 1,5 dl sűrített paradicsomlé
  • 1,5 dl olaj
  • 1-2 babérlevél
  • só, bors, csipetnyi chili paprika
  • egy teáskanál cukor


Elkészítése:

A padlizsánt a sütőben megsütjük, a tepsibe teszünk 3 kápia paprikát és azt is megsütjük (az eredeti receptben sütőlapon, vagy parázson sütik). A tepsit ki szoktam bélelni sütőpapírral és úgy rakom rá a padlizsánt és a paprikát.

Leszedjük a padlizsánról a héját (még forrón megpucolom, úgy szoktam, hogy az ujjaimat hideg vízbe mártom, így nem égeti és könnyen hámozható).

A paprikákat kicsit sózzuk és nylon zacskóval betakart tányérba tesszük. Hagyjuk állni egy kicsit, majd könnyedén lehúzzuk a héját.

A maradék paprikákat, hagymát konyhai robotgéppel, vagy kézzel felaprítjuk.

Egy lábasba olajat teszünk, majd belerakjuk a hagymás-paprikás keveréket, sózzuk, olajonn dinszteljük 10-15 percig, majd belerakjuk a megsütött és egy kicsit felaprózott padlizsánt, sült paprikát a paradicsomlevet. Hozzáadjuk a babérlevelet, borsot, sót, chilit (én egy kis cukrot is szoktam beletenni) és főzzük 5-6 percig.

Hidegen, kenyérre kenve fogyasztjuk.
[box style=”info”]Ha nagyobb adag készül akkor műanyag dobozban lefagyasztom.[/box]

https://receptneked.wps.hu/husmentes/gyors-padlizsanos-zakuszka/