Hozzávalók:
- 1,5 kg sárga húsú hosszúkás burgonya
- 1 szál póréhagyma
- 3-4 szál újhagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- só
- olívaolaj
- 1-2 kk őrölt kömény
- 2 dl száraz fehérbor
Elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk és karikákra vágjuk. Vegyünk egy teflonbevonatú tepsit, olívaolajjal locsoljuk be, majd rétegezzük bele a burgonyakarikákat.
A hagymákat megtisztítjuk, majd felszeleteljük, a fokhagymát is karikázzuk fel, és sorba szórjuk a burgonya közé. Lényeg, hogy összekeveredjen a hagyma és a burgonya. Sózzuk, és az őrölt köménnyel egyenletesen megfűszerezzük.
Előmelegített sütőben 160 fokon 40 percig süssük, közben a 2 dl száraz fehérborral locsolgassuk. Addig süssük, amíg meg nem puhul a burgonyánk.
Sült húsok mellé kiváló köret.