Elkészítése
Hozzávalók:
- 250 g hajdina
- 1 érett kápia paprika
- 1 fehér paprika
- 1 zöld kaliforniai paprika
- 1 lila hagyma
- 1 vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 3 közepes paradicsom
- 4 ek olívaolaj
- frissen őrölt bors
- só
- morzsolt majoránna
Elkészítése:
A hajdinát forró vízben kétszer átöblítjük, majd leszűrjük (hogy a jellegzetes ízét elvegyük).
Ezután két evőkanál olajon megdinszteljük, és vizet, majoránnát és sót hozzáadva puhára főzzük.
A hagymákat megtisztítjuk, és összevágjuk. A paprikákat és a paradicsomokat megmossuk, csumájukat kivágjuk, majd kockára összevágjuk azokat.
Egy serpenyőben 2 evőkanál olajon a paprikákkal kezdve, a hagymával folytatva, és végül a paradicsomot beletéve, enyhén mindent megdinsztelünk.
Tálaláskor a hajdinából a kanálban kis dombocskákat formázunk kézzel megnyomkodva, és ezekre halmozzuk fel a lecsót.
Nem szabad elfeledkezni az elődeink ételeiről sem, használjuk a hajdinát!

