Elkészítése
Hozzávalók:
- 1 burgonya
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 ek olaj
- 2 csipet só
- 2 tk parmezán
- 2 szelet vaj (laktóz mentes)
- reszelt sajt
Elkészítése:
A burgonyát alaposan megmosom, kb 2 mm távolságra bevagdosom, hogy egyformán szétnyíljanak a szeletek.
Egy kis tálban összekeverem a reszelt fokhagymát, a sót, az olajat, és a parmezánt. Egy gáztepsit kibélelek sütőpapírral, ráhelyezem a burgonyákat, meglocsolom az olajos öntettel, majd ráteszem a vajszeleteket és 220 fokos sütőben, kb 50 perc alatt készre sütöm. Sütés közben néhányszor kiveszem és meglocsolom a tepsiben lévő zsiradékkel.
Reszelt sajttal, petrezselyem zölddel vagy snidlinggel megszórva tálalom.
Jó étvágyat!

