Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Húsmentes bolognai ragu recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Soffritto

  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál angolzeller
  • kevés olívaolaj

Ragu

  • 10 dkg vöröslencse
  • 15 dkg paradicsompüré
  • 1 db paradicsom
  • 1 teáskanál szárított bazsalikom
  • 1 teáskanál oregáno
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • cukor ízlés szerint
  • víz
  • bors

Elkészítése

A vöröslencsét folyóvízzel átöblítjük és 2 órán át vízben áztatjuk.

A soffrittóhoz a zöldségeket megpucoljuk és egy késes aprítóval finomra aprítjuk. Egy serpenyőben olajat hevítünk, hozzáadjuk a zöldségeket, majd addig pirítjuk, főzzük amíg egynemű szószt nem kapunk.

Ezután hozzáöntjük a paradicsompürét, a leszűrt lencsét, a felaprított paradicsomot, kb 2 dl vizet, majd ízesítjük és lefedve addig főzzük, amíg a lencse megpuhul. Közben pótoljuk az elpárolgott vizet.

A ragut al dente-ra főzött tésztával, parmezánnal megszórva, bazsalikomlevéllel díszítve tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/husmentes/husmentes-bolognai-ragu/