Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Zöldséges ételek

Indiai csicseriborsó (Chana masala)

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 2 paradicsom 1 vöröshagyma chili paprika (szárított is jó) 4 gerezd fokhagyma 1 doboz (konzerv) csicseriborsó paradicsomsűrítmény Indiai fűszerek: tikka massala/garam massala/őrölt koriander római kömény piros őrölt fűszerpaprika Köretnek rizs, vagy házi kenyérlángos készíthető.   Elkészítése: A vöröshagymát, zöldpaprikát, paradicsomot, fokhagymát apróra vágjuk. A hagymát olajban megpirítjuk, amikor elkezd barnulni, az aprított paprikát hozzáadjuk, […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Fjlaszlo
Beküldte: 2015.04.02.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 2 paradicsom
  • 1 vöröshagyma
  • chili paprika (szárított is jó)
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 doboz (konzerv) csicseriborsó
  • paradicsomsűrítmény

Indiai fűszerek:

  • tikka massala/garam massala/őrölt koriander
  • római kömény
  • piros őrölt fűszerpaprika

Köretnek rizs, vagy házi kenyérlángos készíthető.

 


Elkészítése:

A vöröshagymát, zöldpaprikát, paradicsomot, fokhagymát apróra vágjuk.

A hagymát olajban megpirítjuk, amikor elkezd barnulni, az aprított paprikát hozzáadjuk, bőven megsózzuk, 5 percig pároljuk, majd fél merőkanál alaplével felöntjük.

A paradicsomot és a fokhagymát hozzáadjuk, 1-2 percig pároljuk. (Itt mehet bele gomba, vagy akár csirkehús is, aki tartalmasabban szeretné.)

1 evőkanál tikka massalát, 1 evőkanál goa vagy garam massalát, 1 teáskanál curryt, őrölt borsot, darál chili paprikát, 1 púpozott
teáskanál őrölt édes paprikát hozzáadunk, fél merőkanál alaplével elkeverjük, és 5 percig pároljuk. A fűszerektől ne féljünk, kicsit merjük megpörkölni, úgy jönnek ki az ízek igazán.

1 doboz csicseriborsót adunk hozzá, a doboz levének a felét hozzáöntjük, fél merőkanál alaplével 5 percig főzzük.

Az eddig megfőtt mártás felét (borsóval együtt) aprítógéppel pürésítjük, majd visszaöntjük a mártáshoz, és még 5 percig főzzük, vagy amíg elég sűrű lesz.

[box style=”info”]A különleges indiai, ázsiai jellegű fűszerekkel  (koriander, római kömény, tikka massala) ne spóroljunk, az apróra vágott paradicsommal pedig nagyon különleges ízvilágot tapasztalhatunk meg![/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Indiai Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Fjlaszlo
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is