Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Indiai cukkini subji (szabdzsi) recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 db közepes cukkini kockákra vágva (kb 1,5 csésze)
  • 1 db 3 cm-es gyömbér apróra vágva
  • 2 db chili vagy chili por
  • 2 evőkanál kókuszolaj vagy ghí
  • 0,5 teáskanál római kömény
  • 0,25 teáskanál asafoetida (apróra vágott hagymával helyettesítheted)
  • 0,25 teáskanál kurkuma
  • 0,5 teáskanál koriander
  • 0,5 teáskanál garam masala
  • csipet só
  • citromlé
  • koriander levél

Elkészítése

A cukkinit mosd meg és vágd fel kockákra.

Egy serpenyőben melegítsd fel a kókuszolajat és tedd bele a római köményt, hogy piruljon majd tedd hozzá a gyömbért, a chilit, asafoetidát vagy hagymát és párold fél percig vagy amíg a hagyma megfő.

Tedd az edénybe a cukkinit, kurkumát, koriandert, garam masalát és a sót, majd keverd össze és lassú tűzön főzd félig lefedve amíg a cukkini megpuhul.

A cukkini általában sok vizet ereszt, ezért nem kell hozzá víz. Ha esetleg szükséges, akkor is csak picit tegyél hozzá, hogy ne égjen le az alja.

A végén egy csipet citromlevet adhatsz hozzá és koriander leveleket.

Rizzsel, kuszkusszal, polentával, quinoával vagy chapati kenyérrel tálalhatod.

https://receptneked.wps.hu/husmentes/indiai-cukkini-subji-szabdzsi/