Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Juhtúrós, burgonyás, répás quiche recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Burgonyás alap

  • 50 dkg hámozott burgonya
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál finomliszt (kb)
  • bors
  • só
  • zsemlemorzsa a szóráshoz

Töltelék

  • 3 tojás
  • 125 g juhtúró
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 1,5 dl tejszín
  • 1 csokor aprított petrezselyemzöld
  • bors
  • só, ha szükséges

Elkészítése

A meghámozott burgonyát és a répát nagylyukú reszelőn lereszeljük, majd enyhén sózzuk és 20 percig állni hagyjuk.

Ezután alaposan kinyomkodjuk a levétől, hozzáadjuk a reszelt hagymát, a zúzott fokhagymát, a tojást, a lisztet, ízesítjük és alaposan összekeverjük.

A masszát kiolajozott zsemlemorzsával megszórt serpenyőbe vagy piteformába nyomkodjuk úgy hogy 3-4 cm-es pereme is legyen, majd 180 °C-os sütőben 25 percig elősütjük.

A töltelék hozzávalóit összekeverjük, majd az elősült pitére öntjük, visszatoljuk a sütőbe és további 20 perc alatt készre sütjük.

https://receptneked.wps.hu/husmentes/juhturos-burgonyas-repas-quiche/