Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kaporszósz – rántott cukkinivel recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Kaporszósz

  • 2 csokor kapor
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál finomliszt
  • só
  • bors
  • delikát
  • cukor
  • 2 dl főzőtejszín
  • 6 dl tej

Rántott cukkini

  • 1 db zsenge cukkini
  • só
  • olaj
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa

Elkészítése

A cukkinit megmossuk, kis szeletekre vágjuk, sózzuk. Kicsit állni hagyjuk, majd a szokásos módon kirántjuk.

Az olajon a liszttel nagyon halvány rántást készítünk, ehhez adjuk az apróra vágott kaprot, kicsit átforgatjuk, majd ehhez adjuk hozzá a tejszínt, ezzel is kicsit átkeverjük, majd végül a tejjel higítjuk. A tejszíntől lágy, selymes lesz a szósz, nem érdemes kihagyni belőle.

Ízesítjük sóval, cukorral, kevés delikáttal. 40-50 percig főzzük, hogy a kapor jól megfőjön. Nagyon finom, ízletes mártás, húsok mellé, friss kaporból készítve, isteni.

https://receptneked.wps.hu/husmentes/kaporszosz-rantott-cukkinivel/