Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Zöldséges ételek

Káposztás rácsos

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Először a tölteléket készítjük el. A reszelt vagy nagyon vékony csíkokra vágott káposztát fedő alatt megpároljuk az olajon sóval és borssal, majd a cukorral meghintjük és világosbarnára pirítjuk. Hagyjuk kihűlni. A tésztához 30 dkg lisztet, a tojást, a tejfölt és a sót nagyon kevés (1-2 evőkanál) vízzel sima tésztává gyúrjuk, majd vékonyra kinyújtjuk és félretesszük. […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2012.11.01.

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítése

Először a tölteléket készítjük el. A reszelt vagy nagyon vékony csíkokra vágott káposztát fedő alatt megpároljuk az olajon sóval és borssal, majd a cukorral meghintjük és világosbarnára pirítjuk. Hagyjuk kihűlni.

A tésztához 30 dkg lisztet, a tojást, a tejfölt és a sót nagyon kevés (1-2 evőkanál) vízzel sima tésztává gyúrjuk, majd vékonyra kinyújtjuk és félretesszük. A margarint habzásig forrósítjuk, majd a fennmaradt lisztet rászórjuk, és világos rántást készítünk belőle. Ezzel megkenjük a tésztalapot, és felcsavarjuk, mint a rétest.

A felcsavart tésztát kétharmad-egyharmad részre vágjuk. A nagyobb darabot ismét kinyújtjuk, és beleterítjük a kivajazott vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe. Megkenjük a párolt káposztával, majd a kisebbik kinyújtott lapból kis rudakat vágunk, és a káposzta tetejét berácsozzuk.

Előmelegített, forró sütőben 25-30 percig sütjük. Még forrón téglalap alakú szeletekre vágjuk, és melegen kínáljuk.

(A tészta kissé hasonlít a tiroli rétes tésztájához, de sokkal gyorsabb és könnyebben elkészíthető.)

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is