Elkészítése
Először a tölteléket készítjük el. A reszelt vagy nagyon vékony csíkokra vágott káposztát fedő alatt megpároljuk az olajon sóval és borssal, majd a cukorral meghintjük és világosbarnára pirítjuk. Hagyjuk kihűlni.
A tésztához 30 dkg lisztet, a tojást, a tejfölt és a sót nagyon kevés (1-2 evőkanál) vízzel sima tésztává gyúrjuk, majd vékonyra kinyújtjuk és félretesszük. A margarint habzásig forrósítjuk, majd a fennmaradt lisztet rászórjuk, és világos rántást készítünk belőle. Ezzel megkenjük a tésztalapot, és felcsavarjuk, mint a rétest.
A felcsavart tésztát kétharmad-egyharmad részre vágjuk. A nagyobb darabot ismét kinyújtjuk, és beleterítjük a kivajazott vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe. Megkenjük a párolt káposztával, majd a kisebbik kinyújtott lapból kis rudakat vágunk, és a káposzta tetejét berácsozzuk.
Előmelegített, forró sütőben 25-30 percig sütjük. Még forrón téglalap alakú szeletekre vágjuk, és melegen kínáljuk.
(A tészta kissé hasonlít a tiroli rétes tésztájához, de sokkal gyorsabb és könnyebben elkészíthető.)
