Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Káposztás rácsos recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 40 dkg finomliszt
  • 1 db tojás
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 teáskanál só
  • 10 dkg margarin

A töltelékhez

  • 60 dkg fejes káposzta
  • 3 evőkanál olaj
  • bors
  • cukor
  • só

Elkészítése

Először a tölteléket készítjük el. A reszelt vagy nagyon vékony csíkokra vágott káposztát fedő alatt megpároljuk az olajon sóval és borssal, majd a cukorral meghintjük és világosbarnára pirítjuk. Hagyjuk kihűlni.

A tésztához 30 dkg lisztet, a tojást, a tejfölt és a sót nagyon kevés (1-2 evőkanál) vízzel sima tésztává gyúrjuk, majd vékonyra kinyújtjuk és félretesszük. A margarint habzásig forrósítjuk, majd a fennmaradt lisztet rászórjuk, és világos rántást készítünk belőle. Ezzel megkenjük a tésztalapot, és felcsavarjuk, mint a rétest.

A felcsavart tésztát kétharmad-egyharmad részre vágjuk. A nagyobb darabot ismét kinyújtjuk, és beleterítjük a kivajazott vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe. Megkenjük a párolt káposztával, majd a kisebbik kinyújtott lapból kis rudakat vágunk, és a káposzta tetejét berácsozzuk.

Előmelegített, forró sütőben 25-30 percig sütjük. Még forrón téglalap alakú szeletekre vágjuk, és melegen kínáljuk.

(A tészta kissé hasonlít a tiroli rétes tésztájához, de sokkal gyorsabb és könnyebben elkészíthető.)

https://receptneked.wps.hu/husmentes/kaposztas-racsos/