Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Káposztával töltött burgonyatekercs recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kg fejes káposzta
  • só, bors
  • egy kiskanálnyi cukor (ez el is maradhat)
  • 80 dkg burgonya
  • kb 20-25 dkg liszt
  • olaj


Elkészítése:

A káposztát lereszelem.

Kevés olajat hevítek, majd felolvasztom benne a cukrot, hozzáadom a káposztát és sózom, borsozom, majd készre párolom.

Közben a krumplit meghámozom, kockákra vágom és puhára főzöm. Még melegen áttöröm, majd kihűtöm. Sóval és annyi liszttel gyúrom össze, hogy jól formázható masszát kapjak.

A krumplis masszát kézzel vagy nyújtófával kb fél cm vastagra nyújtom egy alufólián, ráhalmozom a káposztát ésfeltekerem, majd jól becsomagolom a fóliába.

Sós, lobogó vízben 5-6 perc alatt megfőzöm.

Kiszedem, óvatosan kicsomagolom, vigyázva, hogy ne égessem meg magam, majd langyosan felszeletelem.

Tetszőleges mártással leönthettjük, vagy saláta mellé is adhatjuk.

[box style=”info”]Jól illik hozzá a paradicsommártás, gombamártás. Tejföllel, tejszínnel habart, párolt húsokhoz kiváló köret. Ha húshoz adjuk, akkor pirítsuk meg mindkét oldalát pici olajon.[/box]

https://receptneked.wps.hu/husmentes/kaposztaval-toltott-burgonyatekercs/